A NASA és az ufók, agyturkász tudósok

Egyre szemtelenebb cikkeket közöl le a média tudományos téma megnevezéssel, amely a legkevésbé sem tudományos valójában. És azt hiszem, hogy nem tudományos, azt értelmes embereknek mondani se kell. Azért szemtelenek a cikkek, mert nyíltan dedós hülyegyerekeknek nézi az embereket. „Egyre távolodik a Föld a Holdtól, ezért idővel majd huszonnégy óránál tovább is eltarthatnak egy nap” – ilyen, és ehhez hasonló képtelen címeket lehet olvasni, amelyekre az esetek kilencvenkilenc százalékában természetesen rá se kattintok. Őszintén szólva nem érdekel, hogy milyen valótlanságokkal spékelik még meg a már a címben leírtakat. Végtére is miért ne tennék meg, amikor a hírhedt hetvenes évek-béli ufó-eset az Egyesült Államokban tökéletesen bevált, jóllehet az egész csupán egy tréfának indult. Vagy esetleg mégis komoly szándék húzódott a dolog mögött?

Aki nem hallott volna még az esetről, annak elmondanám, hogy miről is van szó. Egy sokak által hallgatott rádió élő adásában bemondták, hogy rövidesen ufók fogják megszállni a földet, akik ellen semmi érdemelegest nem tehet senki a technológiai fölényük okán. Az emberek hanyatt-homlok menekültek, teljesen összezavarodtak, míg végül néhányak öngyilkossága révén az eset elmondhatjuk, hogy tragédiába torkollott. Sokan legyintenek csak, hogy azért nem szabad az amerikaiak viselkedéséből messzemenő következtetéseket levonni, hiszen az amerikaiak köztudomásúlag szkifin és thrilleren felcseperedett hülyék. Csakhogy nem lehet ezt a jelenséget mindössze ennyivel elintézni. Amerika, még ha elő is fordulnak lakosai között nem kis számmal szkifin és thrilleren felcseperedett hülyék, még mindig a világvezető nagyhatalom mindenféle tekintetben. Nem lehet egyfajta absztrakt államként viszonyulni az Egyesült Államokhoz, mint az extrém sötétek és hülyék mekkájához.

Világszinten rengeteg a hülye, ezt pedig éppen mostanában láthatjuk a leghatványozottabban. Felhígult a világnépesség, ami egyébként éppen a nagy nevezetes nyugat szorgoskodásainak tudható be. Kicsit mindenkinek eltompult már a realitásérzéke, amióta olyan jól tapasztalhatóan összemosódtak a határok virtualitás és valóság között. Már gondolok itt arra a realitásra és valóságra, amelyet az emberiség fennállása óta elfogadunk maradéktalanul realitásnak meg valóságnak. Ennek megfelelően pedig már egy újabb teszt alá is vetették az emberiséget egy ideje a NASA segítségével, amely szervezet egyenesen kijelentette, hogy ufóinvázió várható legkésőbb kétezerharmincra a Földön. Elon Musk pedig ennek megfelelően a Marssal kapcsolatos terveiről posztol, az úgynevezett neurolinkről pedig továbbra is mélyen, és talán sokatmondóan hallgat. A milliárdos ugyebár azt ígérte először nekünk még 2018 tájékán, hogy legkésőbb 2020-ra készen fog állni bevetésre a technológia, amely összeköti az embereket a gépekkel, és a gyógyításon kívül mindenféle jó dologra lehetünk majd általa képesek – úgymint például telefonunkat az agyhullámainkkal irányítani, mialatt agyunk össze lesz kötve a világhálóval. Ezt a projektet aztán az üzletember eltolta egy évvel későbbre, a 2020-ból lett tehát 2021, és most pedig 2022 van már, de nem látom az embereket sorban állni a magánkórházak előtt, hogy operálják be a fejükbe a szóban forgó eszközt, mint ahogy nem látom az erről szóló reklámokat se sehol, ahol látni kellene azokat, és nem hallok őrületes, nem várt gyógyulásokról sem, amely ennek az állítólag már bevetésre készen álló, csimpánzokon és disznókon többnyire sikeresen tesztelt, ám mégis gyerekcipőben totyogó eszköznek lehetne betudni.

De nem is gondolom egyébként, hogy a neurolinket fogják is valaha tömegek közt, mint forradalmi gyógyítóeszközt bevetni. Igen drágán lehet majd hozzájutni, az általa való gyógyulás idővel ténylegesen csak a legmagasabb elit számára lesz elérhető. És természetesen elérhető most is azok számára, akik akár meg is tudnák fizetni az örök életet, amennyiben a tudomány ma azt képes volna garantáltan bárki emberfiának megadni. Világunkban jelenleg éppen az ellenkezőjét lehet látni annak, mint amire hivatott lenne elviekben és gyakorlatilag is a neurolink. Azt mondják, hogy túlságosan sokan élünk a földön, és hogy ez hosszútávon tarthatatlan állapot. Ennek megfelelően pedig szinte intézményesítették a kórházi embertelenséget, ezen kívül pedig láthattuk, hogy mit műveltek a vakcinával. Nem beszélve arról, hogy a kórházakban még mindig kötelező maszkviselettel gyötrik az embereket, amikor is már ennek nincsen semmi valóságos alapja. Pillanatnyilag a szükséges rendszeres riogatáson kívül nem foglalkoznak érdemben semmiyen vírus, és járvánnyal kapcsolatos jelenséggel, témával. És hogy Musk a neurolinkről miért hallgat?

A jelen tudománya már ott tart, hogy egészen konkrétan az emberi fejekbe látnak egy egyszerű MRI készülékkel. Már eddig is sok tudós próbálkozott a gondolatolvasással, mert nagyon szerették volna megérteni egy olyan ember gondolatait, akivel nem lehet interakciót teremteni, de most állítólag egy algoritmusnak köszönhetően képesek a tudósok dekódolni az MRI segítségével a gondolatokat.The Scientist folyóiratban megjelent kutatás szerint a Texasi Egyetem kutatói azt állítják, hogy felépítettek egy „dekódoló” algoritmust, amely képes rekonstruálni a gondolatainkat, pusztán azáltal, hogy egy közönséges fMRI-szkenner segítségével megfigyelik az agyi tevékenységet. Ha tényleg így van – márpedig igen valószínű, hogy már elég sok ideje így van -, az óriási előrelépést jelentene abban, hogy megértsük a beszélni vagy gépelni nem tudókat. Egy kísérlet során a kutatók MRI-gépekkel mérték a véráramlás változásait, miközben az alanyok podcastokat hallgattak. Ezeket az adatokat arra használták fel, hogy megtanítsanak egy algoritmust, amely szerintük össze tudja kötni ezeket a véráramlási változásokat azzal, amit az alanyok éppen hallgattak. Bár az algoritmusnak vannak hiányosságai, így is ígéretesek az első tesztek.

Természetesen pozitív hangvételt ütöttek meg e jelenséggel kapcsolatosan, de mint sokan tudjuk, nem pusztán csak a gépelni és beszélni nem tudókon való segítségtevés lesz a célja a megoldást alkalmazó erőnek. Igen, erőnek, mivel, mint ahogy minden találmányt, amely a tudósok laboratóriumaiból és a hadseregekből érkezik, azokat a saját beteges céljaikra használják fel, és használták fel mindig is. Kezdődött úgy igazán ez a folyamat az atombombával, majd folytatódott sok minden mással, és most pedig ott tartunk már, hogy az Elon Musk által oly sokat emlegetett lehetőség bizonyos körök kezeiben összpontosul. Nem lehet kétségünk afelől, hogy az emberiség ellen használják, hogy durván átlépnek minden létező, együttélési normát betartatni hivatott szabályzatot és szürkezónát, ezúttal nevezetesen mindenféle olyan alapvető törvényt és szabályt, amely elviekben olyan alapvető jogokat hivatott biztosítani, mint a saját gondolataink privát szféránkhoz és szólás, – véleményszabadsághoz való jog. Nem lehet kétségünk afelől, hogyha képet tudnak kapni legbensőbb gondolatainkról, akkor onnantól kezdve már csak egy hártyaszerű réteg választja el őket attól, hogy irányítsanak minket.

tmz

Biocentrizmus

Egymás fegyveres ölelésében

Már nem egyszer beszéltek úgy a világ különböző országainak a felfegyverkezéséről nekem, mint afféle pozitív jelenségről, amely mintegy megteremteni hivatott a világbékét voltaképpen. Ilyenkor azt beszélik teljes meggyőződéssel, hogy a békét egyedül csakis a legkorszerűbb, legmodernebb fegyverek birtoklása hozhatja el. Mi már az atom? Az atom, mint fegyver lassan olyan számba fog menni, mint nyolcvan […]

Read More
Biocentrizmus

A klímaváltozás, mint immanens jelenség

Induljunk ki abból az eléletből, ami sokak szerint hókuszpókusz és áltudomány. Nyilván a materialisták szerint, Tehát induljunk ki abból, hogy a világ tudatunk kivetülése egy konkrét hely helyett. Mondjuk egy sötét, tehetetlenséget nyújtó, csillagokkal teli világűrben keringő gömbföld helyett. A materialisták szerint az úgynevezett mennyország, tehát odaát egy tündérmese, ami kinevetendő. A halálközeli élményt átélt […]

Read More
Biocentrizmus

Paradoxon

Gonoszság gonoszság hátán. Valahogy így lehetne jellemezni az elmúlt időszakot. Doktor Eli David azt posztolja már egy jó ideje az x-en, hogy Kongóban, Nigériában és egyéb afrikai országokban ennyi meg annyi lemészárolt halott embert eredményezett az ottani háború, és mert az izraeli háborúval foglalkoznak sokan, ezért ők antiszemiták. Szegény, szerencsétlen zsidó vezetésért mindjárt elmorzsolok egy […]

Read More