Politikai hozzáállás, terror a “demokrácia” fészkeiben

Azt kommunikálja itthon a politika az emberek felé immár másfél éve, hogy bárki, aki megbetegszik a vírusban, az meg lesz gyógyítva. Nem tudom eldönteni ma már, hogy ez fenyegetésnek vehető az illetékesek szájából, vagy sokkal inkább vehető fenyegetésnek az az ígéretnek és mintegy prognosztizációnak is betudható megnyilatkozás, mely szerint az oltatlanok rövidesen komoly bajba kerülnek. Már ismerjük a gyógyításnak azt a válfaját, amit a hazai politika alkalmaz az éppen aktuális világjárványok egyik fajtája által szenvedőkön. Ismerjük a hadgyakorlat címszó alatt történő kórházkiürítéseket, az ennek következtében elhalálozottak számáról fogalmunk van, ismerjük a fölösleges, gazdaság és egzisztenciapusztító lezárásokat, és azok gazdaság és egzisztenciapusztító hatásait is. Másfél év alatt eljutott odáig a magyar – de nem csak a magyar –, hogy csakis egyedül legvégső esetben folyamodik az állami egészségügyet, főképp a mentőszolgálatot igénybe venni, hogyha hirtelen jön a baj, amely baj igen jelentős méghozzá. Amikor mindez eszembe jut, csak találgatni tudok, hogy az egyik szokásos péntek reggeli interjújában miképpen érthette azt a kijelentését a miniszterelnök, amely szerint komoly bajban lesznek az oltatlanok. Lehetséges, hogy egyszerűen csak a vírusra gondolt, tudom is én, hogy már melyik fajtára, alfára, omegára, koronára egészen pontosan. Dehát ugye Isten tervez, ember végez. Sohase gondoltam volna, hogy középkori módszereket kell megélnem még az életemben, jóllehet ezen nem szabadna csodálkoznom már, hiszen immár másfél esztendő állt rendelkezésemre ahhoz, hogy hozzászokjak ehhez.

De nézzük a horvát elnöknek a meglehetősen őszinte szavait, aki érdekes módon egy kicsit már másképpen áll az úgynevezett járványkérdéshez, mint a legtöbb államfő. A következőket mondta egy interjú során mély kiábrándultságában: „Horvátország nem elégségesen átoltott, nem úgy, mint az EU-s átlag. Csak ötven százaléknál tartunk. De ez engem nem érdekel! Eleget oltottunk, és ezt mindenki tudja! Nem fogunk ötven százalék fölé menni, akkor sem, ha kerítést húznak fel körénk! Elégségesen vagyunk átoltva, mert eleget oltottunk. Nos, legalábbis bizonyos perspektívákból eleget oltottunk. Tehát nincsen rá esély, hogy veszélyeztessünk másokat. Én, a magam részéről végeztem ezzel! Meg kell tudnunk, hogy mi ezen őrületnek a célja? Az a cél, hogy teljesen kiirtsák a vírust? Én nem hallottam eddig, hogy ez lenne a cél. Ha valaki azt mondja nekem, hogy ez a cél, akkor azt mondom neki, hogy megőrült! Ez lehetetlen… Oltasd be magad, majd oltass megint újból, és újból! Ki akarjuk irtani a Covid-19-et? Ez lehetetlen! Kézenfekvő, hogy lehetetlen! Minden napom a CNN-el, és néhány másik tévécsatornával indítom, és azon gondolkozom, hogy én nem vagyok-e normális, vagy ők őrültek meg?! Pánikot gerjesztenek a kezdetektől fogva. Nincsen élet kockázat nélkül, nem élhetünk le egy életet anélkül, hogy esetleg néhányszor betegek legyünk. Emberek ezrei sokkal komolyabb dolgoktól betegednek meg. És miközben ez így van, már másfél éve a kovidról beszélünk! Újév óta csak nonszensz dolgokat kell hallgatnom.” Én őszintén féltem ezt azt embert. Hogyha bizonyos afrikai vezetők tragikus hirtelenséggel történt – többnyire jellemzően szívinfarktus vagy mérgezés általi – halálát veszem alapul, azokét, akik nem vettek részt ebben a globális bizniszben, akkor azt kell, hogy mondjam, van létjogosultsága bőven az aggodalomnak. Ne lepődjék meg senki, hogyha a horvát elnöknek a későbbiek során valamikor majd hirtelen infarktusos haláláról értesül a médiában. Mennyivel jobb lehet azért mostanában horvátnak lenni, ott biztosan nem szembesülnek az emberek pazar vadászkiállításokkal, amelyet nem zavar meg a vírus, és veszélyhelyzet okán lefújt könyvfesztiválokkal. És hogy mi van máshol?

Izraelben például végre kirobbantak a tiltakozások, miután az ottani emberek lassan tudatára ébrednek annak, hogy az oltási igazolványok érvényességét folyamatosan változtatja a kormány. Most várhatóan bejelentik, hogy legalább négy oltásra lesz szükség ahhoz, hogy “teljesen oltottnak” lehessen valakit tekinteni, és képes legyen bekapcsolódni a társadalomba. A hétvégén felvonulások zajlottak Tel-Aviv utcáin az úgynevezett “zöld igazolvány” ellen. Megjósolható volt, hogy a média “jobboldali szélsőségeseknek” és “oltáselleneseknek” fogja titulálni a tüntetőket. Annak ellenére, hogy az ország lakosságának több mint hatvanegy százaléka teljes mértékben oltott, és bevezették az oltási igazolvány rendszert, az izraeli egészségügyi minisztérium aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a koronavírus fertőzések közelmúltbeli csökkenő tendenciája megfordult, és potenciálisan felülmúl minden korábban látott szintet. Nitzan Horowitz izraeli egészségügyi miniszter nemrég bukott le, miután bekapcsolva maradt a mikrofonja, ahol elismerte, hogy az oltási igazolványok elsősorban arról szólnak, hogy a szkeptikus embereket rákényszerítsék az oltás beadatására, és nem orvosi okokból.

Erőszakossá vált a kötelező oltások miatti tüntetés az Építési, Erdészeti, Tengerészeti, Bányászati és Energetikai Unió (CFMEU) melbourne-i irodájánál. Több száz építőmunkás és tag láthatósági mellénybe öltözve és maszk nélkül gyűlt össze hétfőn reggel a városban az Elizabeth utcán, felszólítva a szakszervezetet, hogy álljon ki a munkásokért. John Setka, a CFMEU titkára megpróbálta megnyugtatni a dühös tömeget, amely becsmérlő rigmusokat skandált. Kéréseit azonban figyelmen kívül hagyták a közösségi médiában megjelent megdöbbentő felvételek szerint, amelyek azt mutatják, hogy a munkások az ajtót őrző szakszervezeti képviselők előtt kiabálnak, mielőtt vizespalackokat és ládákat dobtak feléjük. A tüntetés pusztítóvá vált késő délután, a tüntetőket a rendőrség akadályozta meg, hogy bejussanak a CFMEU épületébe, vagy csatlakozzanak az egyre frusztráltabb tömeghez. Az építőmunkásoknak csütörtökig legalább egy adag oltást kell kapniuk, ha folytatni akarják a munkát. A múlt héten betiltották a teaházak és a szünetre kijelölt helyiségek használatát, miután Brett Sutton professzor egészségügyi főtisztviselő figyelmeztetett arra, hogy ezek a koronavírus fertőzés egyik legveszélyesebb helyei. Hasonló, de békés tiltakozást tartottak pénteken, amikor a munkások asztalokat és székeket állítottak fel a villamosvonalakon a munkaszünetekben.

A magyar politika kommunikációját tekintve pedig hazánk nagyon jó úton halad afele, hogy rálépjen például az általam említett országok diktatórikus rendszerének útjára. Arra a kérdésre, hogy bizonyos fertőzöttségi szám mellett a kormány korlátozásokat vezetne-e be, a miniszterelnök azt válaszolta: „Nem szabad olyan korlátozást bevezetni, amit bárki igazságtalannak érez. Az mégsem lenne helyes, ha a beoltottakat, tehát az ország kétharmadát érintené a korlátozás azért, mert a kisebb része az embereknek nincs beoltva. Én azért nem vagyok híve a korlátozásoknak meg a lezárásoknak, mert igazságtalan azokkal szemben, akik mindent megtettek azért, hogy ők szabadulhassanak a korlátozások alól. A lezárás elsősorban a beoltottakat érintené, ezért a lezárás ellen érvelek az utolsó pillanatig, ameddig csak lehetséges. Addig, ameddig a szakemberek számára nem egyértelmű, hogy most már lezárás, korlátozás szükséges, addig nem is kerül ilyesmire sor. Sőt, ha lesz bármilyen korlátozás, akkor is inkább a védettségi igazolványhoz való visszatérést javaslom, ami különbséget tesz azok között, akik vállalták a felelősséget és beoltatták magukat és azok között, akik nem vállaltak ilyen felelősséget. Tehát azokat kell inkább korlátozni, akik nem oltatták be magukat és minél teljesebb, szabadabb életet kell biztosítani azoknak, akik beoltatták magukat. Azt hiszem, hogy a méltányosság elve ezt követeli meg.” Ilyen uszító és megosztó fasiszta retorikát politikusok, mint amit az imént lehetett olvasni, utoljára a második világháború idején engedtek meg maguknak. És bizony meg lehet a maga oka annak, amiért ezt a beszédstílust most újfent megengedik maguknak. Én azt javaslom, hogy mindenki gondolkozzon el az okokon. Mindenesetre olyan sérelem és kár éri az embereket szinte már a mindennapokban, melyekért életük végéig kaphatnák már akár mostantól a kártérítést, ehhez képest pedig még folytatni szándékoznak a folyamatos jogfosztásokat, emberek otthonaikba, akár később elkülönített területekre való bezárását “egészségügyi okokból” és persze “gyógyító szándékból”, emberi mivoltuktól való megfosztását és méltatlan helyzetbe hozását. Hogyha valaki gyógyítani akar, ahhoz nincs szükség fenyegetésre és zsarolásra. Csak abban az esetben van szükség ilyesmire, hogyha meg akarjuk mérgezni az emberek lelkét, és persze a testüket.

tmz

Biocentrizmus

Egy nép sajátos háborúja

MI TÖRTÉNIK VALÓJÁBAN ROMÁNIÁBAN?„Takarodj ki az országból WHO!”- skandálják a tüntetők, akik gyülekeznek Bukarestben az elnöki palota előtt, ahol délután covid-gyűlés lesz. Az egykori náci Németország eszközeit megszégyenítő terrorista módszerekkel operál jelenleg a Klaus Iohannis államfő és a bukott román miniszterelnök, Florin Cîțu vezette bukaresti kormány.Mivel egyértelművé vált, hogy a romániai covid-kormány sem manipulációval, sem […]

Read More
Biocentrizmus

Románia kitart, alkotmánybírói döntés Magyarországon

Románia a következő ország a sorban, akit meg szükséges nyúzni büntetésül, amiért állampolgárai nem vették komolyan a vakcinázást. Rengetegen kiállnak a kovid-terror ellen Romániában, beleértve természetesen az értelmiségi réteget is – tanárokat, orvosokat, jogászokat -, akik akaratát a világelit orvosai már le is söpörte egyetlen könnyed mozdulattal az asztalról azzal, amikor egyszerűen kijelentették, hogy segíteni […]

Read More
Biocentrizmus

The situation in Triest

In Italy, the ball is on, at least among the unvaccinated, who we will call healthy for now, as the term unvaccinated is in itself offensive and discriminatory. The protesters are not receiving any support from any left-wing or rights associations, which the police are dispersing with increasingly brutal means. And the left-wing rights organisations, […]

Read More