Öröklét, univerzum, az agy,- és tudat örök kérdése

Szenteltem néhány sort nem olyan régen az egyik cikkemben az élet és a halál örök aktualitással bíró témájának, úgy általánosságban az öröklétnek, illetve hasonló misztikus dolgoknak. Rengeteg írást – legfőképp csak tudományost – olvastam e témával kapcsolatosan az utóbbi néhány évben, amióta komolyabban elkezdett érdekelni ez a téma. Olvastam kevésbé tudományosnak ható, legalábbis a hivatalosan mai tudomány által kevésbé elfogadott nézőpontok alapján megírt hosszabb írásokat, melyeket ennélfogva nem is nevezhetek tanulmányoknak, (valójában nem is azok), amelyek spirituálisan közelítettek az élet megválaszolhatatlan kérdéseihez. Tipikusan az ilyen cikkekre, bejegyzésekre sütik rá előszeretettel a materialisták a tudománytalan bélyeget, amelyek a nagy bummal és a véletlennel szeretik megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Természetesen materialista nézőpontból írt cikkeket is elolvastam, amely írások elméletileg mindegyik tudományos jellegűnek tekinthetők voltak. Számomra fontos megismerni az összes létező nézőpontot, amit csak lehet, és mert nem egyezik a véleményem másokéval már az első néhány mondatban leírtak elolvasása után sem, az még nem ok arra, hogy ne is akarjam megismerni az álláspontjukat, sőt, annál inkább szomjazom erre az ismeretre. Még akkor is, hogyha meglátásuk és nézőpontjuk olyan szinten feldühít, – kiváltképpen azért, mert azt nem átallanak tudományosnak nevezni, és a tudomány nevében, az azáltal való legalitással felruházva nevetnek ki másokat, akik komolyan veszik a szellemet és a lelket is, mint olyat, ami pornál és hamunál több, ezáltal pedig magasabb minőségnek tekintik, – hogy gondolatban már milliószor asztalt borítottam rájuk és felégettem őket az Isteni szeretet jegyében és nevében. (Természetesen ilyesmi soha nem fog bekövetkezni a gyakorlati síkon.)

A kedvencem az volt, amikor egy bejegyzésben, amelyben tudósok bizonyítékait mutatták be arról, miszerint, hogy a vírusok és baktériumok tudatos tervezés útján jöttek létre, egy, – a facebook oldalán fellelhető információk alapján, – biológus végzettségű lány könyörtelenül nekiszegezte a tudósokat idéző cikk tartalmával mélységesen egyetértő lelkes hozzászólóknak a kérdést: Tán biológusok vagytok? Hol vettétek a diplomátokat, az ecserin, miután az élet iskolájában tanultatok? Higgadtan helyretették aztán őt rendkívül bölcs és széleslátókörű emberek, akik tisztában vannak azzal, hogy az igazi tudás valójában ott kezdődik, hogy szerényen felismerjük azt, hogy semmit nem tudunk. Az iskola ad egy papírt arról, hogy intelligensek vagyunk, most már mindent tudunk, amely csak az egonkat hizlalja fel, és hajlamosak vagyunk elhinni, hogy készen vagyunk, ismereteink már többé nem szorulnak gyarapításra. Hogy az igazán fontos az, hogy ne engedjük, hogy a társadalom elnyomja bennünk az intuíciónkra való hagyatkozás vágyát, az egészséges tudásszomjat és a sóvárgást a világ saját érzékszerveink által való letapogatására és megismerésére, mert nem elég az, hogy elolvasok valamit, és elhiszem. Az a tény, hogy biológus vagy, mindössze annyit jelent, hogy az ember képességeihez mérten a lehető legjobban értesz többek között a vírusokhoz meg a baktériumokhoz is. És vajon mi a helyzet az emberi értelem határát meghaladó, vagy azt éppen súroló jelenségekkel? Mivel a tudósok is csak emberek, így ők sem tudhatnak mindent, azonban elmondható, hogy az emberek közül ők azok, akik a leginkább kompetensek és a legtöbb ismerettel rendelkezők a témában. Miután tekinthetjük ezt a bizonyos nőszemélyt is tudósnak akár, mivel biológus, így azt lehet mondani, hogy egy frissen diplomázott tudós kérdőjelezte meg világhíres tudósok szavahihetőségét. Ő tudja…

Tulajdonképpen a múltkori bejegyzésemben leírtakat szeretném most egy kicsit tovább vinni. A materialisták ugye, akiket az imént is említettem, azok, akik szerint az anyag elsőbbrendű a szellemnél és a léleknél, mindennél, ami az öntudatból fakad. Tulajdonképpen a materialisták is hisznek, csak ők éppen az általuk megcáfolhatatlannak gondolt darwinista evolúciós majomelméletben és az ősrobbanásban hisznek rendíthetetlenül. Olvastam egy cikket, amelyben nagy mellénnyel vágott fel saját vélt felfedezéseivel egy pszichológusnő, amely cikkben szereplő, a szóban forgó pszichológusnő tollából származó írás azt vezette le, hogy miért is az agyból ered a tudat, miért is az hozza létre, és miért nem áll a tudat minden felett. Tehát az ő gondolatmenetét, amelyet a tudomány szent oltárára helyezve megfellebbezhetetlennek és kikezdhetetlennek kiáltott ki. Legfőbb érve ebben pedig az a kísérlet volt, amelyen talán már mindenki átesett az életében: az alkoholfogyasztás. Hogyha alkoholt fogyaszt az ember, olyankor az köztudottan hatással van az agyára, az agya pedig megváltoztatja a gondolkodást, és összességében az egész viselkedést, mint ahogy egyébként a kábítószerek is. A kémia és a fizikai behatás hatással van az ember viselkedésére és gondolkodására, egészen pontosan így vezette le a dolgot, ami pedig az ő olvasatában egyet jelent azzal, hogy az agy hozza létre és irányítja a tudatot, és nem pedig fordítva. Ez volt ez az ő szemszögéből grandiózusnak mondható felfedezés. Az én számomra egy dolog nyilvánvaló ebből, mégpedig az, hogy az agy és az úgynevezett tudat szoros kapcsolatot ápol egymással itt a Földön. Azért írom, hogy itt a Földön, mert, mint ahogy az antennából származó energia, vagy a wifi routerből származó hullámok működésre bírják a televíziót vagy a számítógépek, de azoktól függetlenül is köszönik szépen tökéletesen megvannak és léteznek, úgy bírja működésre az univerzális tudat azt a rengeteg testet, ami megtalálható itt a Földön. És mi történik a tévével, hogyha megbabrálom az antennát? Ha forró kakaót öntök bele az apró kis lyukacsokba? Megzavarodik a képernyő, elmegy az adás.

Természetesen ugyanígy az agy vérkeringésébe bejutó alkohol is megzavarhatja az adást, így az én részemről abszolút bukik ennek a bizonyos pszichológusnőnek a gondolatmenete. Mint ahogy egy adott országban, vagy országrészeken minden egyes előfizetéssel rendelkező televízió számára ontja a levegőben a sugarakat a szolgáltató, ugyanúgy kapja az öntudatot az egységes univerzális masszából a létező összes entitás a Földön. Ezért is mondják, hogy minden egyes ember az univerzum széthasadt tudata. Amikor hirtelen eszünkbe jut valami, egy légből kapott ötlet mondjuk, akkor ebből a közös univerzális masszából merítkezünk. Természetesen hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy az egyes egyedül a miénk, ám ez nem így van. Ezért nem megy csodaszámba a szinkronicitás jelensége, ezért nem meglepő jobban belegondolva az sem, hogy különösen az utóbbi időben rendre olyan cikkekbe botlottam bele, melyeken nem sokkal azelőtt meglehetősen sokat gondolkodtam. Többen merítettünk ebből a masszából egyszerre. Ugyanez van a készségekkel és a tehetséggel is. Mozart hogyan volt képes már öt éves korában komponálni, és gördülékenyen zongorázni, úgy, hogy mindezeket mások éveken át tanulják? Mozartnak nem volt lehetősége öt éves kora előtt ezt éveken át gyakorolni, mégis, amint zongora elé ültették, rohamos tanulással elkezdett egyre, és egyre kimagaslóbb szinten zongorázni. Mert ezt a készéget kapta az univerzumtól. (Esetleg még korábbi életeiből hozhatta magával ezeket a képességeket.) Mindez ékes és teljesen egyértelmű bizonyítéka annak, hogy nem az agy hozza létre külön-külön mindenkinek a tudatát. Aki az alkoholfogyasztással akarja alátámasztani, hogy márpedig, de, nagyon is így van, az csak a szegényes ismereteiről és a korlátoltságáról tesz tanúbizonyságot. És a tudomány is egyre kevésbé áll mellettük mostanra már.

Nagyon sok tudós ma már tökéletesen tisztában van azzal, hogy az evolúció nem egy tuti magyarázat mindenre, és önmagában még mindig nem zárja ki a tudatos teremtést, viszont e véleményének nem mer hangot adni, mert fél az egzisztenciavesztéstől és a kiröhögéstőt. Hiszem azt, hogy ez már nem marad túl sokáig így, és a hivatalos tudománynak meglesznek az eszközei a tudatos teremtés bizonyítására. Mert a legszkeptikusabb tudósoknak még az sem elég, hogy voltaképpen bizonyítást nyert, hogy holografikus univerzumban élünk, mert ez bizonyítást nyert bizony, ami pedig erősen elgondolkoztatott sok mindenkit, hogy univerzumunk nem más, mint egy számítógépes szimuláció, akár kvantumszámítógépen végzett, és a teremtő maga nem más, mint egy programozó. Hogyha azzal hozakodok elő valakinek, hogy nem a valóságban élünk, hanem egy programban, amit alátámasztanak a tudósok által felfedezett hibajavítókódok, amelyek internetes programokban is megtalálhatók, úgy néznek rám, mint egy skizofrénre. Hogyha a földönkívülieket nevezem meg teremtőknek, akkor ugyancsak. Bezzeg a rengeteg templomba járó, felhők tetején ücsörgő szakállas bácsiban hívőkre mindössze csak tanulatlan szelíd bolondokként tekintenek, egyébként az elmeállapotukat teljesen rendben találják. Az ufók már egy kényesebb téma. Ezért szükséges felszólalniuk az olyan hírességeknek is, mint Elon Musk, aki rendre hangoztatja, hogy világunk nem a valóság, hanem mindössze csak egy szimuláció, és hogy földönkívüli idegenek az emberiség teremtői. Apropó, Elon Musk a napokban azt is mondta, hogy ideje felébredni a koronaálomból, és kilépni a mátrix világából. Ideje megfogadni a szíves tanácsát.

tmz

Biocentrizmus

Egy nép sajátos háborúja

MI TÖRTÉNIK VALÓJÁBAN ROMÁNIÁBAN?„Takarodj ki az országból WHO!”- skandálják a tüntetők, akik gyülekeznek Bukarestben az elnöki palota előtt, ahol délután covid-gyűlés lesz. Az egykori náci Németország eszközeit megszégyenítő terrorista módszerekkel operál jelenleg a Klaus Iohannis államfő és a bukott román miniszterelnök, Florin Cîțu vezette bukaresti kormány.Mivel egyértelművé vált, hogy a romániai covid-kormány sem manipulációval, sem […]

Read More
Biocentrizmus

Románia kitart, alkotmánybírói döntés Magyarországon

Románia a következő ország a sorban, akit meg szükséges nyúzni büntetésül, amiért állampolgárai nem vették komolyan a vakcinázást. Rengetegen kiállnak a kovid-terror ellen Romániában, beleértve természetesen az értelmiségi réteget is – tanárokat, orvosokat, jogászokat -, akik akaratát a világelit orvosai már le is söpörte egyetlen könnyed mozdulattal az asztalról azzal, amikor egyszerűen kijelentették, hogy segíteni […]

Read More
Biocentrizmus

The situation in Triest

In Italy, the ball is on, at least among the unvaccinated, who we will call healthy for now, as the term unvaccinated is in itself offensive and discriminatory. The protesters are not receiving any support from any left-wing or rights associations, which the police are dispersing with increasingly brutal means. And the left-wing rights organisations, […]

Read More